نمايشگاه خوشنويسي با عنوان "خط مهرباني" از 2 تا 11 آبانماه در حمايت از سيل‌زدگان پاکستان در موزه امام علي (ع) برپا مي‌شود.

به گزارش مشرق به نقل از «هنرنيوز»، رضا صفري يکي از اعضاي "حلقه وصل" و از پيشنهاد ‌دهندگان برگزاري اين نمايشگاه با اعلام خبرفوق افزود:اين نمايشگاه دوم آبانماه ساعت 4 بعدازظهر در محل موزه امام‌علي افتتاح مي‌شود و آثار متنوعي شامل نستعليق، نستعليق شکسته، نسخ، ثلث و گرايش نوين از 137 هنرمند با بيش از 200 اثر به مدت ده روز در اين محل به نمايش در مي آيد.
وي ادامه داد: بعد از آن از روز سوم نمايشگاه، براي بازديد عموم داير است و عوايد حاصل از فروش به کمک هلال احمر براي مردم پاکستان ارسال مي‌شود.
صفري در مورد چگونگي جلب اعتماد خريداران از صحت ارسال عوايد حاصل از فروش به دست سيل‌زدگان، اظهار داشت: جهت رفع هرگونه شبهه پس از امضاي تفاهم‌نامه بين هلال‌احمر و متوليان امر برگزاري نمايشگاه با حضور نمايندگان طرفين صندوقي جهت ريختن عوايد حاصل فروش در نمايشگاه گذاشته و پلمپ مي‌شود و پس از پايان نمايشگاه با حضور همان نمايندگان فک پلمپ شده و پس از حساب ارقام و واريز آنها به شماره حساب هلال احمر فيش آن را منتشر مي‌کنيم.
صفري افزود: همچنين هنرمندان مي توانند از ريز کمکهاي ارسالي که از فروش آثارشان حاصل آمده، مطلع شوند.
وي از حضور سازمان هلال احمر استان تهران، سازمان فرهنگي هنري شهرداري، موزه امام علي (ع)، سازمان بسيج هنرمندان و کمسيون ملي يونسکو،در اين اقدام هنري و خيريه اي خبرداد و گفت: همچنين هنرمنداني در تمام سطوح از اساتيد ارشد چون استاد اميرخاني، اخوين، خروش، رسولي، صمدي، مشعشعي، سلحشور و ...،همچنين هنرمندان نسل دوم چون شيرازي، ملک زاده و ... تا مدرسين و فارغ التحصيلان فوق ممتاز در اين نمايشگاه حضور دارند.
صفري همچنين اعلام کرد: آثار با تخفيف 30 تا 40 درصدي به فروش مي‌رسند و آثار باقيمانده از آنجا که توسط هنرمندان و بنام مردم پاکستان اهدا شده تحت عنوان خط مهربانيبه يکي از مراکز فرهنگي يا موزه‌اي در پاکستان ارجاع مي‌شود.
اين عضو"حلقه وصل" درباره اين گروه توضيح داد: اين گروه متشکل از سه خوشنويس با نام‌هاي شهبازي، ستارپور و شخص بنده است،که قرار بود بابرپايي نمايشگاهي از آثارمان در شهريورماه به سيل‌زدگان پاکستان کمک کنيم اما بعد عزيزان ديگري ابراز تمايل کردند و ما طي بيانيه اي از تمامي هنرمندان براي شرکت در اين نمايشگاه و ارسال آثارشان از سراسر استانها به دبيرخانه ي اين نمايشگاه دعوت کرديم.
وي از قول مساعد علي معلم رئيس فرهنگستان هنر جهت برگزاري اين نمايشگاه در مجتمع فرهنگي صبا و انصراف از اين مشارکت با تاخير يک هفته‌اي خبرداد و گفت: هرچند اين امر سبب شد تا نمايشگاه در مهرماه برپا نشود اما بعد از آن با کمک موزه امام علي تصميم به برپايي اين نمايشگاه در آبانماه گرفتيم.
صفري همچنين از فاخر بودن اين آثار خبرداد و گفت : در بين اين آثار قطعا آثاري امضا دار و قابل قبول به لحاظ کيفي ديده مي شود و هنرمندان با علاقه از اين کار استقبال کردند.
وي با اشاره به اينکه تبليغات و فروش آثار با کمک هلال احمر و موزه انجام مي‌گيرد، تاکيد کرد: يکي از مباحث اصلي برگزاري اين نمايشگاه بحث خريد آثار است که با تعامل با کمسيون ملي يونسکو در ايران با سفرا و نمايندگان فرهنگي ساير کشورها براي حضور و خريد آثار رايزني کرديم.ضمن آنکه حضور هلال احمر و يونسکو در عرصه بين المللي پشتوانه اعتباري خوبي محسوب ‌مي‌شوند.
در اين مراسم استاد صادق احد پور نيز با اشاره به اينکه در حال حاضر اين اولين گام مثبت درعرصه خوشنويسي براي کمکهاي عام المنفعه است ،ادامه داد: خط مهرباني آغاز اين نوع فعاليتها است. متاسفانه تا کنون در حوزه هنرهاي تجسمي تشکيلاتي براي انجام چنين کارهايي وجود نداشته است هرچند در حوزه سينما و موسيقي هنرمندان گامهايي برداشته اند اما اين اولين گام هنرمندان تجسمي در اين زمينه است که اميدواريم ادامه يابد.
وي افزود : اين يک حرکت خود جوش جامعه خوشنوسي بوده و هيچ ارتباطي به تشکل‌هاي رسمي و غير رسمي دولتي يا غير دولتي چون انجمن خوشنويسان ،بخش تجسمي وزارت ارشاد و فرهنگستان هنر نداشته است .
احد پورتاکيد کرد: از ابتدا قرار نبود ارگاني به عنوان متولي وارد و باني کار شود و هسته مرکزي اين کار يک حرکت خودجوش دوستداران و فعالان عرصه خوشنويسي بوده است.
وي از رسانه ها درخواست کرد تا مردم را جهت خريد اين آثار ترغيب کنند و اين ذهنيت را بزدايند که آثارهنري آثاري صرفا لوکس هستند که افراد داراي توان مالي بالا مي‌توانند آنها را خريداري کنند.
حميد محلاتي معاون جمعيت داوطلبان هلال احمر نيز ضمن تاييد اين مطلب که قطعا عوايد حاصل از فروش به صورت نقدي يا غير نقدي به دست سيل‌زدگان مي‌رسد، تشريح کرد: مديريت خدماتي 5 اردوگاه آوارگان برعهده ايران است و اکنون يک محموله 150 تني از طريق بندرعباس به پاکستان ارسال شده است .
وي خوشنويسي را هنري جدي ، تاثيرگذار ، سنتي و ايراني دانست و تصريح کرد : هرچند ممکن است عوايد حاصل از فروش زياد نباشد ولي مهم روح همدلي و نزديکي دو کشور دوست ،همسايه و مسلمان است.
جعفر بني هاشمي رئيس موزه امام علي نيز اظهار داشت : در اين موزه ، طي مدت نه روز از ساعت 9 صبح تا 6 بعد ازظهر علاقه مندان مي توانند از آثار ديدن کنند .همچنين ورک شاپهايي نيز با حضور اساتيدي چون سيد حيدر موسوي، اسفنديار ستارپور، محمدشهبازي ، رضا صفري، صادق احدپور، حبيبب رمضان پور علي قرباني، مجيد آماده رزم برگزار خواهد شد و توليد آثار به صورت همت عالي قابل عرضه و فروش بود ه و عايدات آن با همان سبک و سياق هزينه سيل زدگان پاکستان خواهد شد.
وي هدف از اين کار را بيشتر حمايت و ايجاد انگيزه در هنرمندان عنوان کرد و تصريح کرد:اين اتفاق رويداد خوشايندي است که موزه افتخار دارد جنبه خبري ، اطلاع رساني و حمايت مکاني خود را از دوستان هنرمندبراي اين کار خيرخواهانه اعلام دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس